Pana si un copil poate sa o faca! Prajitura „Baiadera”, o reteta simpla si delicioasa, fara coacere

Ti-e pofta de ceva dulce, iubesti ciocolata si vrei sa pregatesti ceva gustos si foarte rapid? Trebuie sa incerci prajitura „Baiadera”, un desert cu care vei impresiona pe toata lumea.
prajitura mancare
Ingrediente:
300 g biscuiti sfaramati
100 g rahat divers colorat
300 g zahar
150 ml apa
150 g nuci macinate
150 g unt
2 linguri de cacao
pudra de vanilie
100 g ciocolata menaj
2 linguri de frisca lichida
1 lingura ulei

Mod de preparare:
Punem pe foc zaharul si apa, lasand sa clocoteasca pana se leaga bine siropul. Adaugam nucile macinate, amestecand bine pentru omogenizare. Luam cratita de pe foc si adaugam biscuitii macinati si rahatul taiat bucatele mici. Amestecam bine si adaugam untul si pudra de vanilie si se amesteca in compozitie pana cand se topeste untul complet.Impartim compozitia in doua , iar in una incorporam 2 linguri de cacao.
Intr-o tava captusita cu folie alimentara intindem uniform compozitia fara cacao, peste care intindem aluatul cu cacao, folosindu-ne de degete unse usor cu ulei.
Lasam prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi o rasturnam si indepartam folia alimentara.
Cele 100 g ciocolata menaj se topesc si se amesteca cu 2 linguri de frisca lichida si cu 1 lingura de ulei. Obtinem o glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata.
Cand glazura s-a intarit, portionam prajitura dupa preferinte, cu ajutorul unui cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte .


sursa: a1.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro