10 obiceiuri proaste care iti distrug relatia

Desi ne-am dori ca relatiile pe care le avem sa fie numai lapte si miere, nu este intotdeuna asa. Problemele apar in orice cuplu, indiferent de gradul de „ingragosteala” pe care il au partenerii. Si care este cauza acestor probleme?


O relatie ar trebui sa se bazeze pe comunicare, respect si obiceiuri dragute pentru ambii parteneri.

Iata cateva obiceiuri nesanatoase, de care ar trebui sa te feresti.

Incercarea de a-ti schimba partenerul

Se stie ca nimeni nu e perfect, asa ca nu te astepta la schimbari prea mari. Daca te deranjeaza ca nu a pus un obiect la locul lui, a lasat hainele imprastiate sau ca nu a facut patul sunt lucruri care se pot schimba, dar daca e vorba de o schimbare radicala a unei persoane timide sau anxioase, lucrurile se complica.

Critici la adresa familiei

E destul de greu sa manageriezi problemele legate de familie si criticand membrii unui parter sau ai altuia poate genera tensiuni, mai ales la diverse reuniuni sau sarbatori.

loading...
Cearta in public

E o vorba pe care ar trebui sa o respecti oricat de mult te-ar supara partenerul: „nu iti spala rufele murdare in public“. E mult mai constructiv sa discutati cand sunteti singuri si nici unul nu va fi pus intr-o situatie penibila. Bine, asta nu inseamna ca trebuie sa eviti certurile, mai ales ca uneori pot fi constructive, dar nu face din asta un obicei.

A nu spune ce simti

Daca ceva te face sa nu te simti bine si nu spui, nu te astepta ca celalate persoane sa-ti ghiceasca gandurile. Spune cand te deranjeaza ceva, dar la momentul potrivit. Nu discuta despre probleme legate de bani sau ce asteptari ai de la o relatie atunci cand sunteti stresati, obositi sau inainte de a merge la o petrecere. In aceeasi masura, nu uita nici sa exprimi gandurile frumoase.

Contorizarea

„Eu te-am scos de cinci ori in oras, tu doar o data, eu mereu iti fac suprize, tu niciodata sau foarte rar“… sunt dicutii care pot crea tensiune fara rost in cuplu.

Gelozia

Atunci cand gelozia te cuprinde e semn ca a intervenit nesiguranta in cuplu. Inceraca sa te concentrezi pe altceva si nu-ti mai urmari atat de mult partenerul. Fiecare are nevoie de momente de singuratate.

Comparatia

Uita-ti fostul partener sau partenera si nu mai face comparatii cu actualul sau actuala. Asta poate duce la asteptari total nerealiste.

A face totul impreuna

E foarte important ca partenerii sa aiba lucruri in comun, dar, uneori, daca sunt in permanenta nedespartiti poate dauna relatiei.

Minciuna

O relatie bazata pe onestitate poate fi ruinata foarte usor atunci cand minciunile incep sa se instaleze. In plus, trebuie sa fii onest si cu nevoile tale.

Aspectul neglijent

Daca esti intr-o relatie, nu inseamna ca nu trebuie sa mai ai grija de felul in care arati. Ai grija sa-ti mentii o greutate normala si ritualul de ingrijire pe care il aveai in perioada de inceput. Kilogramele in plus nu sunt atragatoare si asta poate duce la lipsa interesului sexual.

sursa: csid.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro