Premiere cinematografice in saptamana 18-24 septembrie

Saptamana asta ne asteapta sapte filme noi in cel mai variat weekend cinematografic al toamnei.Inainte de a-ti prezenta premierele de pe marile ecrane, iti mai spunem ca pana pe 22 septembrie are loc la Bucuresti Festivalul Filmului Japonez, ajuns la a noua editie. Proiectiile au loc la Sala Eforie a Cinematecii Romane, iar intrarea este libera.
filme

Everest
A deschis cea de-a 72-a editie a festivalului de la Venetia si i-a impresionat pe critici cu imaginile sale spectaculoase de pe cel mai inalt munte al globului si drama grupului de temerari care hotarasc, in luna mai a anului 1996, sa ajunga la 8848 de metri altitudine. O distributie de exceptie (Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Jake Gyllenhaal, Emily Watson, Keira Knightley, Robin Wright si Sam Worthington) ne prezinta pericolele ascensiunii, intr-o poveste despre suferinta, darzenie, perseverenta, ambitie si sacrificiu. Regizorul islandez Baltasar Kormakur face o treaba foarte buna, iar directorul de imagine Salvatore Totino foloseste dramatismul peisajului montan pentru niste cadre care iti vor ramane cu siguranta in memorie

Sicario: Asasinul
Lansat in competitia festivalului de la Cannes, Sicario ajunge pe ecranele noastre simultan cu premiera americana. Aflam de la inceput ca „sicario” inseamna in spaniola „asasin platit” si ca lupta impotriva cartelurilor de droguri nu este tocmai specialitatea agentului FBI Kate Macy (Emily Blunt, intr-un nou rol de actiune dupa Edge or Tomorrow). Cu Josh Brolin in rolul unui oficial guvernamental a carui misiune este sa taie aripile traficului de droguri dintre Mexic si SUA si Benicio del Toro in cel al lui Alejandro, un misterios „consultant” foarte la curent cu actiunile traficantilor, filmul canadianului Denis Villeneuve (Incendies) pare sa combine inspirat violenta, urmaririle, misterul, tensiunea si rasturnarile de situatie.

Un etaj mai jos
Un film romanesc pe care ti-l recomandam din toata inima, provocandu-te la o meditatie despre responsabilitate sociala si datoria fata de familie. Radu Muntean porneste de la o ambiguitate morala: eroul, Patrascu (Teodor Corban), detine o informatie ce ar putea ajuta in investigatia unei morti suspecte, dar decide, din motive personale, sa nu dezvaluie nimic politiei.

Sleeping with Other People
Jason Sudeikis (Sefi de cosmar) infrunta cu seninatate efectele dezastruoase ale sexului fara implicare emotionala. Actorul este Jake, un barbat a carui pasiune pentru sex (si adulter) i-a distrus toate incercarile de relatie.

Amy
Multi dintre noi am experimentat o ambivalenta in ceea ce o priveste pe Amy Winehouse: puteam asculta „pe repeat” melodii precum Rehab, You Know I’m No Good sau Love Is a Losing Game, minunandu-ne in acelasi timp in fata comportamentului total scapat de sub control al cantaretei. Documentarul regizat de Asif Kapadia include filmari din arhiva personala a lui Winehouse, cantece in premiera, dar exploreaza si multitudinea de decizii gresite ce au impins-o pe cea mai buna voce a Angliei deceniului trecut spre sfarsitul ei prematur survenit in iulie 2011, pe cand avea doar 27 de ani.

Weekend-ul ne mai ofera horror-ul Visions, care ne-o arata pe Isla Fisher in rolul tinerei Eveleigh, o femeie insarcinata ce se muta „departe de lumea dezlantuita”, la o podgorie unde incearca sa-si reinventeze viata alaturi de sotul ei. Dar niste groaznice viziuni o fac pe Eveleigh sa devina obsedata de trecutul proprietatii, trecut ce ascunde o multime de secrete. Copiii ar putea aprecia filmul de aventuri Capitanul Palos Ascutit si comoara din Lama Rama, o poveste cu pirati, comori si tinuturi fantastice adusa pe ecrane de un nou distribuitor de film, Cine Europa.

sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro