4 secrete ale fericirii

Ce se intampla atunci cand privim oamenii deosebit de pozitivi si fericiti si care este legatura dintre acestia? Studiile au demonstrat faptul ca exista o parte stiintifica ce sta la baza fericirii oamenilor, mai exact, o caracteristica pe care toti acestia o au in comun – durabilitatea relatiilor sociale! Faptul ca avem suport si ni se ofera increde de catre oamenii cu care ne aflam in relatii, ne sporeste gradul de fericire! Sa fie acesta secretul catre o viata fericita?
bike girl
Exista o pilda foarte interesanta care vorbeste despre un student si profesorul sau. Profesorul roaga studentul sa deseneze o linie, dupa care sa o faca mai scurta, fara a o atinge sau sterge. Dand dovada de intelepciune, studentul deseneaza o linie mai lunga, sub cea anterioara. De cele mai multe ori, suntem adanciti in problemele noastre fara a vedea cu adevarat care este gravitatea lor.

Fericirea si suferinta sunt concepte care apartin strict mintii noastre

        De multe ori, lucrurile nu ies exact asa cum planuim, motiv pentru care ne simtim inundati de valuri de incercari si dificultati peste care nu stim cum sa trecem. La o scurta privire putem observa faptul ca problemele de actualitate sunt poate, mult mai complexe fata de cele cu care se confruntau oamenii in secolelor trecute. Cu toate acestea, oamenii par din ce in ce mai fericiti. Fericirea, precum suferinta, cu siguranta nu tin de mediul extern atat de mult pe cat tin de propria noastra mentalitate. Astfel, pentru a obtine un nivel de fericire ridicat, trebuie sa fim in control constant al mintii noastre si sa intelegem faptul ca tot ceea ce traim, este doar propria noastra perceptie.
loading...
Cele mai fericite persoane sunt cele care desi ocupate, nu se simt grabite

        Conform studiilor, persoanele cele mai fericite sunt cele care au o activitate, indiferent de natura acesteia, dar nu sunt presate sub nicio forma pentru a o finaliza. Tot studiile arata faptul ca a face un anumit lucru are un adevarat impact asupra cresterii nivelului de fericire spre deosebire de a nu avea nicio activitate. Chiar daca suntem tentati sa consideram faptul ca fericirea presupune liniste, modalitatea in care cei mai multi dintre noi percep conceptul de liniste (a sta degeaba), nu este benefica fericirii.

Munca pe care o practicam este direct proportionala cu gradul nostru de fericire

Studiile afirma faptul ca un esantion de participanti destul de curajosi in a-si da demisia, au experimentat o crestere semnificativa a fericirii in decursul catorva luni, odata ce au reusit sa gaseasca o meserie care sa ii satisfaca. Cu alte cuvinte, un job care nu ne face placere nu este o solutie pentru a fi fericiti, chiar daca salariul este bun si ne ofera multe alte avantaje. Doar satisfactia la munca a putut fi corelata cu fericirea.

Exercitiile de respiratie si relaxare au un efect de lunga durata asupra fericirii

        Deoarece suntem prinsi in secolul vitezei, un moment de pauza este necesar atat din punct de vedere biologic, cat si mental si spiritual. A fost confirmat faptul ca 10 minute de meditatie si relaxare pe zi sporesc gradul de fericire al oamenilor. Concentrarea pe respiratie si ochii inchisi, in combinatie cu inlaturarea gandurilor negative, timp de 10 minute pe zi, este tot ceea ce recomanda cercetatorii pentru a ne mentine sanatosi si fericiti.


sursa: csid.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro