Premiere cinematografice in saptamana 29 aprilie – 5 mai

Filmul european este la putere saptamana aceasta, probabil intr-o contraofensiva la Capitanul America: Razboi civil, care va provoca prapad in cinematografe weekend-ul urmator. Iata mai jos recomandarile noastre.
filme

Bastille Day
Dupa ce l-am auzit pe Idris Elba in rolul tigrului Shere Khan in Cartea junglei, il vedem intr-un film de actiune in care vrea sa arate ca ar putea fi primul James Bond de culoare.

loading...
Actorul din apreciatul Luther este Sean Briar, un agent in atentia caruia intra Michael Mason (Richard Madden din Urzeala tronurilor), un hot de buzunare implicat fara voia lui intr-un atac cu bomba. Din suspect, Michael se transforma in partenerul agentului, iar abilitatile sale de spargator se vor dovedi un „asset” extraordinar in investigatie.

Ma ma
La 15 ani de la celebrul sau Lucia si sexul, Julio Medem o salveaza pe Penelope Cruz de la sequel-urile mai mult sau mai putin dubioase cu care se ocupa la Hollywood si o ajuta sa se intoarca la radacinile sale dramatice. Actrita o interpreteaza pe Magda, o tanara din Spania pe care viata pare sa o loveasca neinduplecat si in repetate randuri. Un film despre cum gasim puterea de a merge mai departe si a lupta pentru fericire chiar si in cele mai sumbre circumstante.

Robinson Crusoe
Copiii ar putea aprecia aceasta animatie inspirata de celebrul roman al lui Daniel Dafoe, dar cu o abordare inedita: aventurile naufragiatului Robinson Crusoe sunt povestite din perspectiva animalelor de pe insula ce-l gazduieste pe navigator dupa ce nava i se scufunda. Papagalul Mak il adopta pe Crusoe si pe catelul sau, Aynsley, iar restul animalelor isi dau silinta ca acesta sa se simta binevenit in edenul lor tropical. Doar ca Robinson nu e singurul supravietuitor al naufragiului: doua pisici malefice profita acum de ocazie pentru a se razbuna pe rasa umana, din cauza careia si-au petrecut intreaga viata in cala navei, la vanatoare de sobolani…

All Roads lead to Rome
Este de mult apusa perioada de glorie a lui Sarah Jessica Parker, dar iata ca actrita revine in atentie cu aceasta comedie romantica al carei principal merit este ca ne face sa redescoperim frumusetea Italiei. Parker este Maggie, o femeie intre doua varste care ajunge in Italia pentru a petrece timp cu fiica ei. Singura problema este ca aceasta isi doreste cu disperare sa se intoarca la New York, mai ales cand isi da seama ca vizita italiana este justificata si de reintalnirea lui Maggie cu Luca, un fost iubit italian (obligatoriul Raoul Bova). Prezenta lui Bova, acum mai grizonat, subliniaza si mai mult asemanarile dintre premiera de vineri si mult mai celebrul Under the Tuscan Sun/Sub soarele Toscanei. Celebra Claudia Cardinale apare in rolul lui Carmen, mama lui Luca si cauza unor trasnite rasturnari de situatie.

Chic!
Fanny Ardant se intoarce la comedie in aceasta poveste despre o creatoare de moda, Alicia, care isi pierde inspiratia si ameninta ca nu va mai lansa urmatoarea colectie, anuntata din timp si promovata asiduu. Cand intregul ei imperiu se clatina, sta pe umerii lui Helene, managerul companiei, sa o salveze pe Alicia din blocajul creativ. Un film care sugereaza ca uneori solutiile vin exact de unde nu te astepti si ca un strop de ingeniozitate poate rezolva toate problemele. Chic! este si o reintalnire cu Eric Elmosnino, actorul din Familia Belier, aici in neasteptat rol de „muz” al Aliciei…


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro