Jon Baiat Bun feat. Rashid si Alex Velea – S.R.L. lu’ Jon (single nou si videoclip)

„S.R.L. lu’ JON” este cea mai noua productie hip-hop, semnata Jon Baiat Bun, in colaborare cu Alex Velea si Rashid. Melodia este un manifest sustinut impotriva tuturor relelor-obiceiuri numite reguli intr-un stat in care coruptia e traditie.
alex velea golden boy
Jon Baiat Bun: „Piesa satirizeaza neregulile in masa de la cel mai mic nivel pana la cel mai mare, in acest sistem plin de persoane fara moralitate, de la cele care practica cea mai veche meserie din lume pana la mass-media, clasa politica si cea religioasa. Piesa arata ca cei care ne conduc sunt, de cele mai multe ori, niste profitori obligati sa cotizeze la niste pesti cu mult mai mari decat se cred chiar si ei.”

Alex Velea: „Jon Baiat Bun este un izvor de rime, care a pornit din nevoie pe un drum cu multe greutati si care reuseste sa isi cante nemultumirea. Sa facem „S.R.L.-ul lu’ JON” a fost o distractie cu subinteles, pentru cine are ochi si urechi si e interesat de ce se intampla in jurul nostru.”

„S.R.L. lu’ Jon” este al 3 single cu video extras de pe primul volum semnat Jon Baiat Bun („Blestemul Vicului”). Este un volum de 12 piese, dintre care 4 sunt deja lansate („Suleyman”, „Suleyman Remix”, „Baiat rau” si „Baiat bun”). Satira, mesajele, personajele si regia videoclipului „S.R.L. lu’ Jon” vor avea continuare in clipul piesei ”Mutre vechi”, care va fi lansat saptamana viitoare, o continuare care va lamuri intregul film al pieselor lansate cu clip si al personajului Jon Baiat Bun.

Albumul ”Romanu’ Ion” a fost inceput in 2014 si este format din doua volume. Primul volum („Blestemul viciului”) contine 12 piese si va fi lansat integral dupa prezentarea clipului „S.R.L.-ul lu’ Jon”, iar partea a doua va fi lansata in 2017.

Single-ul „S.R.L. lui Jon” este o coproductie Cat Music si Golden Boy Society.

Cine este Jon Baiat Bun si de ce povestea lui l-a impresionat pe Alex Velea?

Pe numele real, Ion Razvan, cunoscut publicului sub pseudonimul Iony, odata cu lansarea hitului „Iarna pe val”, in colaborare cu What’s Up si Cabron, s-a nascut in Ploiesti, in anul 1987. Provine dintr-o familie decenta, de oameni corecti, muncitori si cinstiti. A avut o copilarie fericita, mai mereu pe afara, vacante la bunici si concedii alaturi de parinti. Problemele de sanatate ale parintilor, cauzate de munci facute doar pentru necesitatea banului in ideea de a-si creste copilul cu responsabilitate au declansat in Jon nevoia de a produce bani, indiferent de metodele pe care le-a adoptat: „Le multumesc pentru educatia primita, mintea si forta de lupta si pentru asta imi pare enorm de rau pentru ceea ce am facut. Dar de mic mi-am zis… ori fac bani din ce-mi place, ori gasesc o cale mai simpla pentru lucruruile materiale. Iar atunci cand muzica nu mi-a oferit siguranta… pe strada am gasit eu o metoda nu tocmai corecta de a face bani. Problemele au aparut cand copilaria a plecat…”

Varsta adolescentei l-a prins intr-un anturaj nepotrivit, pe care l-a imbratisat din plin, profitand de o parte din viciile din preajma sa. „Profitand – ma refer si la a face profit, facand foarte rapid trecerea de la consumator la dealer. De aici si pana in momentul incetarii activitatii infractionale au trecut cativa ani frumosi. Aceasta perioada s-a desfasurat mai serios incepand cu finalul liceului (2005), sfarsindu-se in 2009 cand am fost retinut.” De aici a urmat o perioada nu tocmai placuta – a fost eliberat sub control judiciar in 2010 cu o foaie plina de interdictii (printre ele se numarau si interdictia de a parasi orasul, de a mai intra in cluburi, etc). Pe scurt, imposibilitatea de a face bani legal din ceea ce stia sa faca cel mai bine – MUZICA.

„Cu toate astea, nu am lipsit toti anii astia, ascuns undeva intr-o nisa am colaborat pe diverse albume ale unor artisti precum Codu Penal, Don Baxter, Sisu si Puya, mergand de prin 2006 impreuna cu Cabron prin concerte sub numele de IONY. Mi-am dovedit ca din orice lucru rau inveti ceva bun! Imi pare rau doar pentru familia mea, pentru ca a trebuit sa sufere din cauza mea. A urmat o perioada in care am stat alaturi de familie pe langa cateva tentative de a-mi reface viata in ‘afara’, esuate – Canada, Anglia, Italia – nu m-am putut acomoda…”

La intoarcere a reluat legatura cu Cabron, care facea parte din gasca HaHaHa Production pe vremea aceea, legatura care a dat nastere piese „Iarna pe val”, feat Cabron si What’s Up, la sfarsitul anului 2012. In 2013, a considerat ca ”IONY” si-a atins apogeul ca personaj pe colaborari si a vrut s-o ia de la zero din nou: „Am preluat numele de JON BAIAT BUN (Don Baxter fiind nasul de nume inca din perioada lui Iony).”

Cel mai important pas a fost facut in 2014, cand a pornit in brigada Golden Boy Society, alaturi de Alex Velea, „fratior care mi-a inteles viata cu bune si cu rele, sustinandu-ma sa concep acest album solo (din trairile mele si cele vazute prin ochii mei, satirizand totul, facand haz de necaz, privind partile bune si invatand din cele rele).

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro