Ingrijirea completa dupa plaja

Fiecare vara isi are sarmul ei, culminand cu mult asteptatele zile de vacanta la mare! Iata care sunt cele mai bune texturi care sa-ti hraneasca pielea si parul, dupa plaja.
hot-girl-bikinis-beach-brunet
Toate-s creme, toate ajuta, dar daca vrei sa oferi pielii cea mai buna nutritie dupa expunerea la soare, fie ea scurta de un weekend sau indelungata, pe parcursul mai multor zile de plaja, iti spunem care sunt cele mai eficiente formule actuale. Daca ai o piele sensibila, atunci alege-ti cosmeticele din farmacii si cauta brand-uri care se pricep la formularea produselor cu protectie – vezi Avene, Eucerin, Apivita sau Vichy.

Daca pielea ta este normala, atunci poti incerca spray-ul cu extract de cactus de la Garnier sau gelul cu aloe vera de la Aesop si, nu in ultimul rand, varianta cu extract de pepene verde si floarea-soarelui, de la Clarins. Lotiune, crema sau gel, orice ar fi, aplica textura imediat dupa dus, nu te freca prea mult cu prosopul, nu folosi apa fierbinte si daca cumva ai comis-o si te-ai ars, uitand sa te bagi sub umbrela, ai grija sa hidratezi pielea doar cu formule fara alcool sau parfum.

Solutii: lotiune reparatoare dupa plaja Avene; spray hidratant racoritor Ambre Solaire, Garnier; gel-crema impotriva alergiilor solare Eucerin; gel-crema hidratant Apivita (in farmaciile Sensiblu), After Sun Moisturizer Self Tanning Clarins si gel de corp hidratant Petitgrain, Aesop.

Parul trebuie mentinut sanatos, fara compromisuri! Este adevarat ca el creste, dar nu intamplator este arma noastra de seductie, asa ca ai grija cum si cat il expui razelor solare. Poarta palarii, ca le gasesti peste tot, de la Meli Melo si pana la Philip Treacy, esarfe colorate (si pentru asta ai de unde alege, de la Accessorize pana la Louis Vuitton) sau sepci si vizoare colorate – si in acest caz ne ajuta H&M.

Cand vine vorba de ingrijire, inlocuieste samponul pe care il folosesti regulat cu unul special formulat pentru post-expunerea solara, foloseste un serum cu aloe vera si ulei de coacaze negre, formula ideala in special daca inoti in piscina deoarece contracareaza clorul si hidrateaza zilnic suvitele cu un ulei performant. Iar daca parul tau se incapataneaza sa-ti demonstreze ca poate fi mai rebel decat tine, imblanzeste-l cu o formula anti-incretire.

Solutii: sampon After Sun SP, de la Wella Professionals, care indeparteaza reziduurile din mare si hidrateaza; serum-tratament organic pentru inainte si dupa soare, mare, piscina, Feed Your Sunshine, Yarok (disponibil pe biobeauty.ro); ulei de par cu filtre UV si extract de ylang ylang Huile Lactee, Kerastase; tratament Frizz Control, Morrocanoil.

Cand e frig, nu ne prea place, cand e cald, ne plangem si tot asa, suntem nemultumite iremediabil si inexplicabil, dar chiar si pentru cele mai carcotase dintre noi, aceste uleiuri sunt absolut minunate si, realmente, greu de ignorat din simplul motiv ca nu au nici un cusur, oferind placere si o nutritie exemplara, atat pielii, cat si suvitelor noastre.

Fie ca le folosesti dupa dus, pentru a-ti face pielea fina, fina, fie in par, pentru a hrani varfurile atacate de soare, fie pentru a prelungi bronzul obtinut, ele au o formula care nu permite blocarea porilor si care se absoarbe instantaneu, pielea pastrandu-se uscata si parul matasos. Sunt doua trucuri pe care trebuie sa le stii daca folosesti ulei in loc de crema! Unu la mana, absorbtia acestuia poate fi stopata daca pielea nu este total lipsita de parfum, lotiune, crema sau sapun si, doi, uleiul patrunde cel mai bine daca pielea este calda, asa ca aplica-l imediat dupa dus.

Solutii: ulei pentru sporirea si mentinerea bronzului Terracotta Sun Serum, Guerlain; ulei cu struguri, argan, hibiscus si susan pentru corp si par Divine Oil, Caudalie (in farmaciile Centrofarm) si Golden Cacao Silky Restoration Oil, Sol de Janeiro (in Sephora).

sursa: elle.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro