Premiere cinematografice in saptamana 22- 28 iulie

O saptamana care nu-i poate decat entuziasma pe fanii genurilor SF si comedie de actiune, dar si pe amatorii de cinema de festival. Iata mai jos informatii despre cele trei premiere ale saptamanii, dar si despre alte filme relevante pe care le-ai putea vedea weekend-ul acesta la cinema.
filme

Star Trek. Dincolo de infinit!
Spunem de la inceput ca primele doua parti din noua trilogie Star Trek nu ne-au facut deloc sa avem asteptari mari de la Dincolo de infinit.

Dupa ce a crescut alaturi de franciza Furios si iute, regizorul taiwanez Justin Lin reuseste sa resusciteze convingator seria relansata pe turatie medie de J.J. Abrams si ofera un film spectaculos din punct de vedere vizual (daca ai in apropiere un ecran IMAX este o idee buna sa vezi filmul acolo) si convingator emotional. Salvarea unei cercetatoare scapate ca prin minune dintr-o nebuloasa necartografiata este debutul unei extraordinare aventuri pentru capitanul Kirk (Chris Pine), comandantul Spock (Zachary Quinto) si restul echipei Enterprise. Pe langa discutia relevanta despre terorism, Beyond vine cu unele dintre cele mai bune efecte speciale vazute in ultima vreme la cinema: noi ne-am uita la nesfarsit la baza stelara Yorktown, care duce trei trepte mai sus spectaculoasele imagini din Inception si Elysium.

Skiptrace
Intr-o perioada comediile de actiune cu Jackie Chan in rolul principal erau unele dintre cele mai gustate premiere din cinematografele romanesti. Skiptrace ne permite sa vedem daca popularitatea actorului a ramas nestirbita: intr-o reambalare a genului buddy cop folosit si in seria Rush Hour, filmul mult-hulitului Renny Harlin (raspunzator de unul din cele mai mari esecuri de casa din istorie, Cutthroat Island) ni-l arata pe Chan in rolul unui detectiv din Hong Kong care afla ca americanul Connor Watts (Johnny Knoxville) ar putea avea dovada necesara pentru a baga la zdup o data pentru totdeauna un gangster extrem de puternic. Urmarit de mafioti, improbabilul duo va trece printr-o multime de aventuri, aflandu-se de mai multe ori pe marginea prapastiei.

Francofonia
Lansat anul trecut in competitia festivalului de la Venetia, cel mai recent film al lui Alexander Sokurov este doar unul din titlurile relevante care pot fi vazute weekend-ul acesta pe ecrane (un alt exemplu ar fi Arabian Nights al lui Miguel Gomes).

loading...
Francofonia mediteaza pe tema artei si a artistului din perspectiva preluarii Luvrului, unul dintre cele mai bogate muzee ale lumii, de catre nazisti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Comunicarea dintre Jacques Jaujard (Louis-Do de Lencquesaing), directorul muzeului, si reprezentantul nazistilor, contele Franziskus Wolff Metternich (Benjamin Utzerath), va permite salvarea a mii de capodopere. Subiectul a fost tratat deja in mai multe documentare, Jaujard fiind tot mai des pomenit in ultima vreme ca erou absolut al razboiului.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro