Premiere cinematografice in saptamana 23-29 septembrie

Este saptamana in care un gen pe care multi il considera demodat revine in atentie ajutat de o gramada de staruri, luandu-se la tranta cu un film al carui public potential este mai numeros: vor reusi spectatorii tineri sa intreaca famiile weekend-ul acesta?
filme

THE MAGNIFICENT SEVEN
Au trecut mai bine de 60 de ani la clasicul Cei sapte samurai al lui Akira Kurosawa si mai bine de o jumatate de secol de la remake-ul american Cei sapte magnifici al lui John Sturges.

Antoine Fuqua nu reinventeaza roata, dar respune intr-un mod intens si agreabil povestea rafuielii dintre indivizi foarte diferiti si un raufacator hotarat sa treaca prin foc si para un orasel pentru a-si atinge planurile marsave. Este de ajuns sa ii enumeram pe cativa dintre actorii care ii interpreteaza pe eroi, Ethan Hawke, Denzel Washington, Chris Pratt, Byung-hun Lee si Vincent D’Onofrio, pentru a arata ca filmul nu sufera din cauza star power-ului. Chiar daca e o idee prea lung si cateva replici par prea moderne in context, remake-ul invinge senzatia de familiar cu o multime de cascadorii si scene de actiune.

CAINI
Laureat la Cannes cu trofeul FIPRESCI al sectiunii Un Certain Regard, Caini este, laolalta cu productii de comedie precum #Selfie 69 si Doua lozuri, unul dintre motivele pentru care toamna lui 2016 ar putea fi sezonul cu cele mai mari incasari pentru filmul romanesc din acest deceniu.

loading...
Regizorul debutant Bogdan Mirica spune o poveste violenta de la granita cu Ucraina, unde intinderile pustii de pamant necultivat sunt teritoriul traficantilor si al contrabandistilor. Un tanar (Dragos Bucur) venit la Bucuresti afla cu surprindere ca bunicul sau decedat nu doar ca era proprietarul unui teren extrem de vast, ci si seful gangsterilor. Prins intre aghiotantii acestuia, care se lupta sa pastreze afacerea, si propriile planuri de viitor, eroul va trebui curand sa faca o alegere.

STORKS
Dar ce te faci cand principalul concurent al „magnificilor” sunt berzele? Trebuie sa iasa niste fulgi din aceasta incaierare, mai ales ca animatia Warner croseteaza si pe ideea ca berzele sunt cele care aduc bebelusii oamenilor (deci probabil vei avea parte de intrebari mai putine acasa din partea celor mici). Premiera ne arata ce se intampla atunci cand berzele decid sa nu mai livreze copii, ci pachetele unei mega-corporatii. Cand Junior, cea mai silitoare barza din companie, activeaza din greseala masina de facut bebelusi, el va avea nevoie de un mare ajutor pentru a-l putea trimite pe micut parintilor sai fara a fi prins.

ULTIMUL REGE
Soarta familiilor regale ale Europei a atarnat adesea de un fir de par, punct de pornire pentru antrenante filme de epoca. Este si cazul acestui film norvegian ales sa-si reprezinte tara la Oscar 2017, cu Kristofer Hivju, actorul transformat intr-o celebritate globala datorita rolului lui Tormund Giantsbane din Urzeala tronurilor, in rolul principal. Pana il revedem in serialul HBO (dar si Furious 8), Hivju poate fi vazut aceasta productie istorica a carei actiune are loc la inceputul secolului 13, cand fiul ilegitim al regelui Haakon al III-lea trebuie pazit ca pe ochii din cap de doi vajnici sustinatori ai regelui, Torstein (Hivju) si Skjevald (Jakob Oftebro), pentru a nu fi ucis in razboiul civil ce macina intreaga tara.


sursa: cinemagia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Novac Micolic

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro