De ce apar si cum scapam de punctele negre

Nu dor, nu sunt o problema grava de sanatate, insa din punct de vedere cosmetic punctele negre sunt o adevarata corvoada, dificil de indepartat. Exista totusi remedii la-ndemana, care pot reduce mare parte din petele negre care apar in special pe nas. Aflam din acest articol de ce apar si cum scapam de punctele negre.

Ce sunt punctele negre si de ce sunt atat de greu de scos, dar mai ales de ce au obiceiul suparator sa reapara? Chiar daca reusim sa eliminam o parte din ele, nu trebuie sa ne bucuram prea mult. Cele mai multe se formeaza din nou si, astfel, suntem nevoiti sa ducem o lupta nesfarsita cu ele.

Din pacate, cand nuanta tenului este foarte deschisa punctele negre devin o adevarata problema estetica, imposibil de mascat cu creme, fond de ten, corectoare.

De ce apar punctele negre:

-Mai frecvente la tenul gras
Punctele negre apar de regula din cauza dilatarii porilor, care creaza mediul potrivit pentru acumularea secretiei abundente de sebum. Specialistii in dermatologie explica faptul ca terminatiile glandelor sebacee ajung pana la suprafata pielii, timp in care sebumul produs se oxideaza in contact cu aerul si rezulta o culoare inchisa.

loading...
-Zona T e predispusa

Punctele negre apar frecvent in zona T a fetei: frunte, nas, barbie. Care este explicatia? De obicei, pielea de pe frunte, nas si barbie este mai grasa si produce mult sebum.

Acesta nu este altceva decat secretia naturala a glandelor sebacee, care protejeaza pielea. Compusa din acizi grasi si materii proteice, sebumul are rol bactericid.

Cum scapam de punctele negre
– Baia cu aburi
De departe cea mai eficienta metoda de indepartare a punctelor negre este baia cu aburi.

Pune intr-un vas cu apa fierbinte o lingura de flori de musetel si cu capul acoperit cu un prosop stai deasupra vasului cat de mult poti sau pana se raceste apa.
Dupa ce s-a inmuiat pielea si porii s-au deschis, maseaza cu un tifon curat zonele cu probleme, fara sa presezi prea tare pielea ca sa nu apara rani. La final, clateste fata cu apa rece pentru a inchide porii si aplica pe ten o lotiune astringenta, calmanta si dezinfectanta.

Cum scapam de punctele negre
– Gomaj cu miere si cafea
O data pe saptamana poti face un gomaj dintr-un amestec de miere si cafea macinata.
Obtii o pasta inchisa la culoare, cu care te masezi usor, in sens circular. Atentie, umezeste pielea inainte sa faci masajul exfoliant. De asemenea, nu atinge zona din jurul ochilor cu acest ameste.

Cum scapam de punctele negre – Fa-ti masti cu lamaie si albus
Un alt remediu eficient in combaterea punctelor negre este masca din albus de ou, lamaie, drojdie uscata si caolin.
Amesteca un albus, zeama de la o jumatate de lamaie, o jumatate de lingurita de drojdie uscata si o lingurita de caolin; caolinul este o argila speciala pe care o poti gasi la magazinele de tip plafar.

Info: Daca aceste remedii nu amelioreaza cat de cat problema punctelor negre e indicat sa mergi la un cabinet cosmetic.

sursa: clicksanatate.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro