Interviu EXCLUSIV: Mr.Levy – “Miscarea reggae e in ascensiune din punctul meu de vedere.”

YaBBMusic.ro : Povesteste-ne putin despre cariera ta si cum te-ai apucat de cantat.
Mr.Levy : Ello. Am inceput cu muzica hip hop prin 1999.Faceam parte din Trupa Anexa 1, trupa alaturi de care am aparut pe cateva compilatii,am castigat concursul organizat de trupa Parazitii, Actiunea Instrumentalu’,am vazut ce inseamna concerte. In 2002 am inceput sa trec usor la stilul reggae,ragga,fiind si primul care face asta in Transilvania. Putin mai tarziu am parasit Anexa impreuna cu Dj Wicked, orientandu-ma catre un stil mai melodios. Am ales sa fac muzica pe care ma simt cel mai confortabil si pe care pot sa ma exprim cu usurinta. Pentru mine muzica reprezinta o stare, iar prin ce fac acum cred ca reusesc sa transmit stari. Fiecare piesa e o stare :). Numele de scena de asemenea a suferit modificari,”evolutii”, cum imi place sa le spun. De la Cainele aka So’ldat am trecut la Mr.Levy. Numele meu fiind Levi, iar apropiatii imi spun asa, am decis ca si ascultatorii mei imi sunt niste apropiati…

mr levy

YaBBMusic.ro : Ce parere ai ca majoritatea hit-urilor din vara aceasta au fost cu influente raggae, iar artistii care fac raggae din tara nu intra pe radio?
Mr.Levy : E amuzant cand auzi o piesa reggae copiata unu la unu si cantata de un artist Pop, Dance..sau Manelist :), dar totodata e ingrijorator ca nu poti ajunge pe un post de radio daca simti cu adevarat ceea ce canti. Suntem cativa artisti de muzica reggae si nici aia nu sunt difuzati din pacate.Dar nu-i stres!
Vreau sa cred ca lumea nu e atat de superficiala si o sa realizeze ca nu e bine sa adopti stilurile muzicale ca pe sosete.
YaBBMusic.ro : Din cate stim trebuia sa lansezi un album pe care l-ai lucrat in studioul lui Villy din Zalau, se mai aude ceva despre el?

Mr.Levy : Albumul e inregistrat si in proportie de 80% mixat. Urmeaza sa fie trimis la masterizat si pe urma sa vedem prin ce intermediu il promovam. Am asteptat dupa cateva colaborari chiar mai mult de un an :), ceea ce a decalat mult finalizarea albumului. Atunci cand nu e munca ta multi artisti, asa zisi prieteni, sunt total dezinteresati. In cele din urma am reusit sa fac un album care sa imi placa si am colaborat cu oamenii care sunt pe acelas vibe cu mine.Villy m-a ajutat mult cu studio,mix si instrumentale. Albumul o sa contina multe colabori,Dj si Mc.Are mai multe stari,o sa fie piese reggae,hip hop,dancehall,piese cu unele influente electonice,drumstep&dubstep.Pe una din piese am colaborat cu o soprana,nu stiu daca a mai facut cineva la noi pe genul asta vreo piesa.Una peste alta e Muzica/Vibe.

YaBBMusic.ro : Cum vezi miscarea raggae in Romania si ce artisti romani mai recomanzi ascultatorilor in afara de Pacha Man sau Camuflaj ?
Mr.Levy : Miscarea reggae e in ascensiune din punctul meu de vedere. El Negro, 1 Leu, East Roots, Johnny King,desi unii din ei nu canta doar in romana merita ascultati.
YaBBMusic.ro : Pe 18 aprilie 2012 Cristyz a lansat o piesa „Drumuri diferite” in colaborare cu tine, ati filmat cumva pentru acea piesa ?
Mr.Levy : Da,da. Am filmat acum cateva saptamani un clip la acea piesa cu baietii de la Frategrafia. Au venit la Cluj si am vizitat Cheile Turzii unde am filmat clipul.
Trebuie sa apara zilele acestea cred.Trebuia filmat clip,e o piesa buna si Cristyz la 17-18 ani e mai bun ca multi artisti cu mult mai multa experienta.
YaBBMusic.ro : Cum de nu ai reusit pana acum sa semnezi cu o casa de discuri, mai ales ca acum sunt cateva label-uri independete care s-au ridicat destul de mult.
Mr.Levy : Nu am umblat dupa case de discuri niciodata.Acum 6 ani am primit o oferta care nu suna deloc bine de la o casa de discuri independenta.Si sa nu mint am fost contactat recent de o casa de discuri mai mare…dar eu vreau sa prezint albumul nu vreau sa prezint un singel si atat.
Sunt „Oldschool ca bunicamea” :)) , vorba lui Ais the Chef (Trupa 1,2)
YaBBMusic.ro : Cu cine ti-ai dori sa colabore pe o piesa si nu ai avut inca ocazia, ma refer strict la artistii din Romania.
Mr.Levy : Nu ma gandesc la colaborare dinainte. Fac piesa,lucrez la ea si daca simt ca merge un anume artist pe ea il invit. Pana acum am colaborat cu destul de multi artisti romani,ori pe albumul lor, ori pe al meu. Si sigur voi mai colabora si cu altii..acum nu stiu sa iti spun, Eu ma gansesc sa colaborez cu mine si asta imi iese greu :))
YaBBMusic.ro : Din cate stiu eu muzica reggae in Romania a inceput la Timisoara prin Pacha Man, mai cunosti artisti din timisoara care abordeaza acest gen muzical, care ar fi aceea sa ii urmarim mai intens?
Mr.Levy : Pacha a fost primul care inceput cu reggae in ro,abordand un timbru mai grav . In Timisoara din artisti tineri care promit este 1 Leu.
YaBBMusic.ro : Pe cand un concert la Lugoj?
Mr.Levy : Daca ar depinde de mine asi venii si maine hehe, dar depinde de organizatorii de concerte si de lumea care cere concerte.

YaBBMusic.ro : Ce iti place sa faci in timpul liber?
Mr.Levy : Ascult mereu muzica.Gatesc,ma strang cu prieteni pe la studio sau movie night, imi place sa ies din oras. Raspund oamenilor pe net.Din fericire nu am o viata foarte stresanta.
YaBBMusic.ro : Cum a decurs concertul de la Arenele romane de pe 19 mai?
Mr.Levy : Daca lumea sare,rade,danseaza si canta alaturi de mine la un concert, atunci eu sunt foarte multumit
YaBBMusic.ro : Unde iti pot scrie cei care te plac si vor sa afle mult mai multe lucruri despre activitatea ta?
Mr.Levy : http://www.facebook.com/Mr.Levy.Official
YaBBMusic.ro : Un mesaj pentru fanii tai si cititorii YaBBMusic.ro
Mr.Levy : Ne vedem la concerte. Si incercati sa nu va incarcati cu energie negativa de la lucrurile ce nu fac bine.Sustineti-va artistii pe care ii ascultati,aratati si altora ce ascultati ca e foarte simplu in ziua de azi. Merci pentru interviu. One Love!

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

One comment

Lasă un răspuns